Raadsvergadering Franeker: Verkeersveiligheid en Kinderpardon in de Schijnwerpers
Tijdens de raadsvergadering van 5 april 2018 in Franeker werden diverse ingekomen stukken besproken, variërend van verkeersveiligheid tot het kinderpardon. De vergadering verliep vlot, met enkele kritische noten van raadsleden.
Politiekverslaggever Rijk de Bat
Tijdens de raadsvergadering in Franeker op 5 april 2018 werden verschillende ingekomen stukken behandeld. Deze stukken, die uiteenliepen van een motie over het kinderpardon tot informatie over duurzaam bouwen van zwembaden, werden voornamelijk ter kennisname aangenomen. Toch was er ruimte voor discussie, met name over verkeersveiligheid.De heer Hof opende het debat met vragen over een brief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over verkeersveiligheid. "Er gebeurt nogal wat op de regionale en lokale wegen," merkte hij op. Hij vroeg zich af hoe de gemeente Waadhoeke zich positioneert in het regionale verkeersveiligheidsplan.
Wethouder van Verkeer, mevrouw Tol, reageerde hierop door te benadrukken dat de gemeente nauw samenwerkt met de provincie en andere gemeenten. "Er zijn zinnige en nuttige opmerkingen in de brief," zei ze. "Hoewel we ons nog niet bij het manifest hebben aangesloten, zijn we zeker van plan om samen te werken aan een strategisch plan."
Na de discussie over verkeersveiligheid werd het voorstel om de ingekomen stukken ter kennisname aan te nemen zonder verdere vragen goedgekeurd. De vergadering ging vervolgens verder met de benoeming van de leden van de auditcommissie. Dit voorstel werd zonder tegenstemmen aangenomen.
De raadsvergadering verliep verder soepel, met een efficiënte afhandeling van de agendapunten. De focus op samenwerking en strategische planning, met name op het gebied van verkeersveiligheid, werd door de aanwezigen als positief ervaren.
Samenvatting van het voorstel
De tekst betreft een lijst van ingekomen stukken die tijdens een raadsvergadering op 5 april 2018 in Franeker besproken kunnen worden. De stukken zijn afkomstig uit de periode voorafgaand aan de vergadering en kunnen vragen oproepen over de voorgestelde wijze van afhandelen, zoals bepaald in artikel 22 van het Reglement van Orde van de Gemeenteraad. De ingekomen stukken omvatten onder andere een afschrift van een motie over het kinderpardon, informatie over duurzaam bouwen van nieuwe zwembaden, een motie van de gemeenteraad van Oosterhout over het ontslag van een burgemeester, een position paper over verkeersveilige gemeenten, en de programmastart van het Interbestuurlijk Programma (IBP). Elk stuk is geclassificeerd voor kennisname, advies of verdere afhandeling door het college.